טארט טאטן תפוחים
כלי לטארט טאטן | Emile Henry
כל שלבי המתכון בכלי אחד! נסו את הסט להכנת טארט טאטן
משך ההכנה: 25 דקות
משך האפייה: 40 דקות
מרכיבים להכנת בצק פריך (ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן):
- 250 גרם קמח
- 125 גרם חמאה
- 5 גרם מלח
- 5 מ"ל מים
- 1 חלמון ביצה
מרכיבים למלית:
- 6-8 תפוחים חתוכים לרבעים
- 200 גרם סוכר טחון
- 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים יחד עם הקמח והמלח. נעזרים בקצות האצבעות על מנת לערבב לכדי פירורי בצק.
- מוסיפים את החלמון והמים לאיחוד החומרים וליצירת כדור בצק חלק. השתמשו במרכז כף היד כדי למנוע לישה יתר על המידה.
- מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מוסיפים לכלי הטארט טאטן 170 גרם סוכר ומחמים על חום נמוך בלהבה בגודל המתאים למשך כמה דקות, ומקרמלים את הסוכר.
- לאחר כ- 5 דקות מגבירים מעט את האש ומוסיפים 50 גרם חמאה חתוכה.
- מסירים מן האש ומסדרים מעל את רבעי התפוחים כשהקליפה כלפי חוץ והפנים כלפי הקרמל שנוצר.
- מסדרים שכבה שניה של רבעי תפוחים, הפעם כשהפנים כלפי מעלה והקליפה מונחת כלפי השכבה התחתונה.
- מפזרים 30 גרם סוכר ו- 30 גרם קוביות חמאה מעל התפוחים.
- מרדדים את כדור הבצק ומותחים אותו מעל התפוחים. דואגים להכנסת קצוות הבצק לתבנית.
- בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים במשך 40 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים למשך 10 דקות לפני הוצאת הטארט למשטח ההגשה.