טארט טאטן תפוחים - קוקס אנד לוקס - חווית בישול ואפייה ביתי כמו שלא הכרתם
ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

טארט טאטן תפוחים

כלי לטארט טאטן | Emile Henry

טארט טאטן תפוחים

 

כל שלבי המתכון בכלי אחד! נסו את הסט להכנת טארט טאטן

 

משך ההכנה: 25 דקות

משך האפייה: 40 דקות

 

מרכיבים להכנת בצק פריך (ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן):

  • 250 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 5 מ"ל מים
  • 1 חלמון ביצה

 

מרכיבים למלית:

  • 6-8 תפוחים חתוכים לרבעים
  • 200 גרם סוכר טחון
  • 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות

 

אופן הכנה:

  • חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים יחד עם הקמח והמלח. נעזרים בקצות האצבעות על מנת לערבב לכדי פירורי בצק.
  • מוסיפים את החלמון והמים לאיחוד החומרים וליצירת כדור בצק חלק. השתמשו במרכז כף היד כדי למנוע לישה יתר על המידה.
  • מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה.
  • מוסיפים לכלי הטארט טאטן 170 גרם סוכר ומחמים על חום נמוך בלהבה בגודל המתאים למשך כמה דקות, ומקרמלים את הסוכר.
  • לאחר כ- 5 דקות מגבירים מעט את האש ומוסיפים 50 גרם חמאה חתוכה.
  • מסירים מן האש ומסדרים מעל את רבעי התפוחים כשהקליפה כלפי חוץ והפנים כלפי הקרמל שנוצר.
  • מסדרים שכבה שניה של רבעי תפוחים, הפעם כשהפנים כלפי מעלה והקליפה מונחת כלפי השכבה התחתונה.
  • מפזרים 30 גרם סוכר ו- 30 גרם קוביות חמאה מעל התפוחים.
  • מרדדים את כדור הבצק ומותחים אותו מעל התפוחים. דואגים להכנסת קצוות הבצק לתבנית.
  • בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים במשך 40 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים למשך 10 דקות לפני הוצאת הטארט למשטח ההגשה.