עוף צלוי עם רוזמרין וירקות
סיר צלייה | Emile Henry
הסוד במתכון טעים ופשוט לעוף, ושאינו מלכלך את התנור, טמון בשימוש בסיר צלייה
משך ההכנה: 10 דקות
משך הבישול: שעה ו- 40 דקות
מרכיבים:
- עוף שלם במשקל של עד 1.8 ק"ג
- צרור רוזמרין טרי
- צרור תימין טרי
- כף שמן זית
- 1 עגבנייה טרייה
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 גזרים
- 1 בצל
- צרור סלרי טרי
- קורט מלח עדין
- קורט פלפל שחור גרוס
- כפית מלח ים
אופן הכנה:
- מחממים תנור מראש ל- 220 מעלות.
- מנקים היטב את העוף ומוסיפים את התימין והרוזמרין.
- מקלפים את תפוחי האדמה והגזר. מנקים את הבצל והסלרי.
- קוצצים את תפוחי האדמה לרבעים ואת הגזר והסלרי לפרוסות.
- מנקים את פנים העגבנייה מגרעינים וקוצצים אותה לקוביות גדולות.
- קוצצים דק את הבצל.
- מניחים את העוף במרכז סיר הצלייה ומסדרים סביבו את הירקות.
- מקשטים את העוף עם קוביות העגבנייה והבצל הקצוץ.
- יוצקים מעל שמן זית ומפזרים מלח ים.
- מכסים את הסיר ומבשלים בתנור למשך שעה וארבעים דקות. שימו לב שזמן הבישול ישתנה בהתאם למשקל העוף, כך למשל עוף במשקל של 500 גרם, ידרוש 30 דקות אפייה.
- גוון העוף יהיה זהוב ופריך והירקות יקבלו זיגוג מבריק.
- להגשה פורסים את העוף ומניחים את הפרוסות חזרה בסיר על גבי הירקות.