פיצה עם חצילים, מוצרלה ופסטו - קוקס אנד לוקס - חווית בישול ואפייה ביתי כמו שלא הכרתם!
ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

פיצה עם חצילים, מוצרלה ופסטו

אבן פיצה | Emile Henry

פיצה עם חצילים, מוצרלה ופסטו

 

הכינו פיצה טעימה, פריכה וזהובה, ממש כמו בטאבון, בעזרת אבן פיצה של Emile Henry

 

משך ההכנה: 50 דקות

משך האפייה: 10 דקות

 

מרכיבים לבצק:

170 גרם קמח חיטה

30 גרם קמח דורום

4 גרם מלח

5 גרם שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

100 מ"ל מים חמים

 

מרכיבים לתוספות:

  • 200 מ"ל עגבניות טריות קצוצות דק
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 1 חציל
  • 10 זיתים שחורים מגולענים
  • מלח דק
  • פלפל גרוס

מרכיבים לפסטו:

  • קורט מלח גס
  • 12 עלי בזיליקום טריים
  • 1 שן שום
  • 20 גרם צנוברים
  • 2 כפות פרמזן מגורד
  • 100 מ"ל שמן

 

אופן הכנה:

  • מחממים מים ל- 40 מעלות.
  • בקערת לישה שופכים קמח, מלח, קמח דורום ושמרים ומערבבים.
  • מוזגים פנימה את המים ושמן זית ולשים את הבצק לאיחוד החומרים ולמרקם חלק.
  • מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים במגבת מטבח ומניחים להתפחה של כ- 30 דקות בטמפרטורת החדר.
  • מחממים את אבן הפיצה למשך 10 דקות לחום של 240 מעלות.
  • על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים את כדור הבצק.
  • יוצקים ממעל את רוטב העגבניות באחידות על פני כל הבצק ומוסיפים מלח ופלפל.
  • פורסים את החציל והבצל לפרוסות דקות ומזהיבים על מחבת או על גריל משני הצדדים.
  • מקשטים במוצרלה ומעל בפרוסות החציל, הבצל והזיתים.
  • כותשים במכתש ועלי (או טוחנים בבלנדר) צנוברים, פרמזן, שום , בזיליקום שמן זית ומלח גס למרקם חלק ומזלפים מעל הפיצה.
  • בעזרת קלף מעבירים את בצק הפיצה לאבן הפיצה החמה, מכסים ואופים למשך 10 דקות בתנור או על רשת ברביקיו, עד לקבלת גוון זהוב.

 

להכנת פיצה נוספת אין להסיר את אבן הפיצה מהתנור או מהגריל.