דג ים בניחוח הדרי
סיר אידוי | Emile Henry
מתכון בריא וטעים! פשוט הניחו את כל המרכיבים, ותנו לסיר אידוי לעשות את העבודה
משך ההכנה: 25 דקות
משך האפייה: 25-30 דקות
מרכיבים ל- 4 מנות:
- 1 דג ים גדול שלם או 2 דגים קטנים בגודל 1-2 ק"ג
- 1 תפוז שלם
- 2 לימונים
- 4 בצלצלי שאלוט גדולים
- 2 שומר
- 15 מ"ל שמן זית
- 2 צרורות שמיר
- מלח ופלפל
- 20 גרם שבבי שקדים
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל- 210 מעלות.
- שוטפים היטב את דג הים ומייבשים בעדינות.
- קוצצים דק את השומר ומוזגים עליו מיץ מלימון שלם, מלח פלפל ושמן זית ומתבלים היטב. נותנים לכל הטעמים להיספג יחד במשך 15 דקות.
- קוצצים דק את השאלוט ומגרדים דק את קליפת התפוז. את התפוז שנותר סוחטים לכדי מיץ.
- קולים את שבבי השקדים במחבת ללא שמן.
- חוצים את הלימון השני לפרוסות עבות.
- מניחים את הדג במרכז סיר האידוי ומעליו את סלט השומר עם המיץ.
- בעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים אלכסוניים עדינים על העור ומסדרים את פרוסות הלימון.
- שופכים מיץ תפוזים ושמן זית מעל.
- מקשטים עם השאלוט הקצוץ, גרידת התפוז והשקדים הקלויים.
- מניחים את צרורות השמיר סביב הדג ומכסים את הסיר.
- אופים למשך 25-30 דקות ומגישים.