תבשיל עוף עם לימון, דבש וזיתים
טאג'ין Emile Henry | FLAME
טאג'ין הוא כלי בישול מושלם לכל סוגי המתכונים הדורשים בישול ארוך, המפיק טעמים נפלאים מחומרי הגלם
משך ההכנה: 20 דקות
משך האפייה: שעה ו- 15 דקות
מרכיבים ל- 6-8 מנות:
- 6 ירכי עוף + 6 נתחי חזה עוף – חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות כורכום
- 2 כפות אבקת ג'ינג'ר
- 3 בצלים קצוצים
- 3 עגבניות רכות ללא גרעינים
- 3 כפות דבש
- 2 לימונים קצוצים לחתיכות קטנות
- מיץ מלימון אחד שלם
- 100 גרם זיתים ירוקים או שחורים
- קומץ שעועית ראנר שטוחה
- 4 גזרים
- 2 קישואים או זוקיני
- 2 פלפלים צהובים פרוסים גס
- קומץ עלי כוסברה
- מלח דק ופלפל גרוס
אופן הכנה:
- מניחים את הטאג'ין על להבה בגודל מתאים (בדרך כלל הגדולה ביותר), מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל והשום על אש קטנה.
- מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות והדבש ומבשלים יחד על עוצמת להבה קטנה למשך 5 דקות לקבלת גוון זהוב. לאחר מכן, ניתן להגביר מעט את האש עד לעוצמה בינונית.
- מוסיפים את העוף ומערבבים עם יתר המרכיבים. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
- מסדרים את חומרי הגלם לצורת פירמידה , במרכז מקמו את הירקות וסביב את הזיתים.
- זה הזמן לשפר את התיבול לפי הצורך ולכסות.
- מבשלים למשך שעה ו- 15 דקות על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לאותו משך הזמן.
הגשה:
- מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים חם.
- ניתן להוסיף שומשום קלוי זהוב ממעל.