תבשיל עוף עם לימון, דבש וזיתים - קוקס אנד לוקס - חווית בישול ואפייה ביתי כמו שלא הכרתם!
ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

תבשיל עוף עם לימון, דבש וזיתים

טאג'ין Emile Henry | FLAME

תבשיל עוף עם לימון, דבש וזיתים

 

טאג'ין הוא כלי בישול מושלם לכל סוגי המתכונים הדורשים בישול ארוך, המפיק טעמים נפלאים מחומרי הגלם

 

משך ההכנה: 20 דקות

משך האפייה: שעה ו- 15 דקות

 

מרכיבים ל- 6-8 מנות:

  • 6 ירכי עוף + 6 נתחי חזה עוף – חתוכים לקוביות של 3 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות כורכום
  • 2 כפות אבקת ג'ינג'ר
  • 3 בצלים קצוצים
  • 3 עגבניות רכות ללא גרעינים
  • 3 כפות דבש
  • 2 לימונים קצוצים לחתיכות קטנות
  • מיץ מלימון אחד שלם
  • 100 גרם זיתים ירוקים או שחורים
  • קומץ שעועית ראנר שטוחה
  • 4 גזרים
  • 2 קישואים או זוקיני
  • 2 פלפלים צהובים פרוסים גס
  • קומץ עלי כוסברה
  • מלח דק ופלפל גרוס

 

אופן הכנה:

  • מניחים את הטאג'ין על להבה בגודל מתאים (בדרך כלל הגדולה ביותר), מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל והשום על אש קטנה.
  • מוסיפים את התבלינים, העגבניות המרוסקות והדבש ומבשלים יחד על עוצמת להבה קטנה למשך 5 דקות לקבלת גוון זהוב. לאחר מכן, ניתן להגביר מעט את האש עד לעוצמה בינונית.
  • מוסיפים את העוף ומערבבים עם יתר המרכיבים. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
  • מסדרים את חומרי הגלם לצורת פירמידה , במרכז מקמו את הירקות וסביב את הזיתים.
  • זה הזמן לשפר את התיבול לפי הצורך ולכסות.
  • מבשלים למשך שעה ו- 15 דקות על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לאותו משך הזמן.

 

הגשה:

  • מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים חם.
  • ניתן להוסיף שומשום קלוי זהוב ממעל.