קדירת עוף וירקות
סיר קדירה לאינדוקציה | Emile Henry
סיר קדירה הופך את חווית הבישול לעונג אמיתי
משך ההכנה: 20 דקות
משך האפייה: כשעה
מרכיבים ל-6-8 מנות:
- 1 ק"ג שוקי עוף
- 600 גרם אפונה טרייה
- 6 תפוחי אדמה קטנים
- 12 צנוניות
- 12 גזרים כתומים
- 6 גזרים צהובים בייבי
- 12 אספרגוס
- 40 גרם חמאה או שמן
- 150 מ"ל ציר עוף
- 25 מ"ל יין לבן
- 6 ענפי תימין
- מלח ופלפל
אופן הכנה:
- מוציאים את העוף מקירור כשעה לפני הבישול ומניחים בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים. שוטפים ומייבשים את האספרגוס, מסירים את הסיבים בחוץ וחוצים אותם לאורכם.
- שוטפים וקולפים את הגזרים, שומרים על העלים הירוקים שלמים.
- שוטפים ומייבשים את הצנוניות, פורסים דק.
- מוסיפים לסיר הקדירה חמאה או שמן ומזהיבים את שני צידי העוף.
- מוזגים יין לבן מעל ומסדרים את תפוחי האדמה מסביב.
- מוזגים מחצית מציר העוף מעל ומכניסים לתנור ללא מכסה למשך 45 דקות. מדי פעם הופכים את תפוחי האדמה.
- מוציאים מהתנור ומוסיפים את האפונה, האספרגוס, הגזר הצנוניות עלי התימין ואת הציר שנותר. מתבלים במלח ופלפל.
- מכסים את התבשיל ומכניסים לתנור ל- 20 דקות נוספות.