תבשיל טלה עם שזיפים מיובשים ושקדים קלויים - קוקס אנד לוקס - חווית בישול ואפייה ביתי

באתר זה נעשה שימוש בקבצי cookies. המשך גלישתך באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף עיין בתנאי השימוש

ווטסאפ

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
בלוג

תבשיל טלה עם שזיפים ושקדים

טאג'ין לאינדוקציה | Emile Henry

תבשיל טלה עם שזיפים ושקדים

 

טאג'ין הוא כלי בישול מושלם למתכון הדורש בישול ארוך. התוצאה - תבשיל רך, עסיסי ומלא בטעמים!

 

משך ההכנה: 20 דקות

משך הבישול: שעה ו- 15 דקות

 

מרכיבים ל- 6-8 מנות:

  • 1 ק"ג כתף טלה או כבש
  • 500 גרם ירך כבש
  • 3 בצלים
  • 3 גזרים
  • 50 מ"ל שמן
  • 2 קמצוצי זעפרן
  • 2 כפיות אבקת ג'ינג'ר
  • 2 מקלות קינמון
  • 2 כפיות דבש
  • 300 גר שזיפים מיובשים
  • 60 גר שקדים מחורצים
  • מלח דק
  • פלפל גרוס
  • 6 עלי כוסברה טריים
  • 4 תפוחי אדמה (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מנקים היטב את הבשר וחותכים לקוביות בגודל של 3 ס"מ.
  • קולפים את הבצל והגזר וקוצצים דק.
  • מוזגים את השמן למרכז הטאג'ין ומחממים מספר דקות על אש נמוכה.
  • צורבים בעדינות את קוביות הבשר מבלי שישחים מדי.  מוסיפים מלח ופלפל ומוציאים אותו מהטאג'ין.
  • מכניסים את הבצל והגזר לאידוי, מוסיפים זעפרן וג'ינג'ר ומערבבים יחד במשך 5-6 דקות.
  • מתבלים בדבש ומבשלים יחד כמה דקות.
  • מוסיפים את קוביות הבשר פנימה, מוזגים 1/2 כוס מים ומסדרים את כל חומרי הגלם כפירמידה.
  • מקשטים בראש הפירמידה בשזיפים המיובשים ואם רוצים מוסיפים רביעי תפוחי אדמה מסביב.
  • מפזרים חצי מכמות עלי הכוסברה מעל ומכסים.
  • על אש נמוכה מבשלים למשך שעה ו- 15 דקות. ניתן גם לבשל בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך אותו הזמן.
  • במקביל, קולים שקדים על מחבת ללא שמן.
  • להגשה מפזרים מעל התבשיל עלי כוסברה ושקדים קלויים.