חטיף שוקולד קוקס
Chef VINCENT VALLÉE | Pavoni
מתכון פשוט ומרהיב מאת השף VINCENT VALLÉE לחפיסת שוקולד בתבנית פוליקרבונט של Pavoni
רשימת מרכיבים ל- 9 מנות:
לקישוט:
100 גר חמאת שוקולד לבן
למילוי הקוקוס:
114 גרם סוכר
57 גרם מים
190 גרם גלוקוז
76 גרם שוקולד מריר
266 גרם שבבי קוקוס קלויי
18 גרם ליקר מליבו
הקישוט:
מחממים את חמאת קקאו לטמפרטורה של 30 מעלות צלזיוס. יוצקים את התערובת לתוך התבנית. יש להפוך את התבנית כדי להוריד שאריות.
המילוי:
מחממים את המים עם הסוכר עד לטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס.
מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד המריר והגלוקוז.
מוסיפים את הקוקוס הקלוי ולאחר מכן את ליקר המליבו. מערבבים היטב. ונותנים לתערובת להתקרר בצד.
לאחר שהתקררה, מעבירים את התערובת לתוך התבנית.
אופן ההכנה:
לאחר שחמאת הקקאו התמצקה בתבניות, שופכים את השוקולד הלבן ליצירת הקליפה העליונה. הופכים את התבנית על פיה להסרת שאריות השוקולד וכך יצירת שכבה דקה של שוקולד.
עבדו את תערובת מילוי הקוקוס לנוזל עד להשארת גובה של 1 מ"מ לשמירה למקום לשכבת שוקולד נוספת.
משאירים להתקשות למשך שעה בטמפרטורה של 16 מעלות ו- 55% לחות.
כעבור שעה, מחממים בעזרת אוויר חם להמסה של השכבה העליונה ביותר ואז ממלאים שכבת שוקולד לבן לכל אחת מהתבניות.
מקררים את התבנית ל 4 מעלות למשך 10 דקות ומוציאים את החטיף המוכן מהתבנית.