לחם דגנים גדול
אופה לחם גדול | Emile Henry
אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם בריאה, וטעימה, כמו במאפיה אמיתית
משך ההכנה: 20 דקות
משך ההתפחה: 30 דקות + 60 דקות
משך האפייה: 55 דקות
מרכיבים:
- 550 גרם קמח
- 150 גרם שיבולת שועל
- 130 גרם קמח חיטה מלאה
- 20 גרם מלח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 570 מ"ל מים חמים
- 80 גרם אגוז מלח
- 80 גרם אגוזי קשיו
- 80 גרם פקאנים
- 10 גרם חמאה לשימון האופה
אופן הכנה:
- מחממים מים לטמפרטורה של 40 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים ומערבבים.
- מוזגים את המים החמים לקערה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
- יוצרים כדור מהבצק, מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
- מקמחים קלות את תבנית האופה.
- לשים את הבצק עם שורש כף היד על מנת להוציא את הגזים ומוסיפים את האגוזים.
- מעצבים את הבצק לצורת גליל וממקמים בתוך האופה.
- מכסים את התבנית ומניחים לבצק לתפוח למשך שעה בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל- 240 מעלות.
- מקמחים מעט את חלקו העליון של הבצק ובעזרת סכין משוננת יוצרים חריצים בעומק של חצי ס"מ.
- סוגרים את מכסה האופה ומכניסים לתנור לאפייה של 55 דקות.
- מצננים ל- 5-10 דקות לפני שמחלצים את הכיכר מהאופה.