כתר לחמניות
אופה לחמניות | Emile Henry
השתמשו באופה לחמניות ליצירת שמונה לחמניות טריות ופריכות, בקלות רבה, ולהגשה מרהיבה!
משך ההכנה: 20 דקות
משך ההתפחה: לילה שלם
משך האפייה: 30 דקות
מרכיבים:
- 500 גרם קמח
- 10 גרם מלח
- 5 גרם שמרים טריים
- 270 מ"ל מים חמים (40 מעלות)
- 10 גרם חמאה לשימון האופה
אופן הכנה:
הכנות בערב שלפני:
- בקערה מערבבים קמח, מלח ושמרים.
- מוסיפים מים שחוממו מראש לטמפרטורה של 40 מעלות ומערבבים יחד לקבלת כדור בצק חלק.
- מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח כ- 30-40 דקות בטמפרטורת החדר.
- לשים מעט את הבצק בעדינות על מנת לשחרר מהגזים, ומעצבים שוב לכדור.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
ביום האפיה:
- מקמחים קלות את אופה הלחמניות.
- על משטח העבודה מעצבים את הכדור לגליל ומחלקים ל- 8 חתיכות שוות.
- מכדררים כל חתיכה לכדור בצק ומניחים בשקעים של אופה הלחמניות.
- מכסים עם המכסה ונותנים לבצק לתפוח למשך 45 דקות.
- מחממים תנור ל- 240 מעלות.
- מברישים כל כדור עם מים חמים ומפזרים מעל מעט קמח. מכסים שוב ומכניסים לתנור.
- אופים למשך 20-25 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לאפות למשך 5 דקות נוספות.
- מצננים למשך 5-10 דקות לפני שמחלצים את הלחמניות מהאופה לחמניות.