כיכר לחם ארטיזנלית
אופה לחם ארטיזנלי | Emile Henry
אופה הלחם שלנו היא הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית
משך ההכנה והתפחה: 3 שעות
משך האפייה: 45 דקות
מרכיבים:
- 720 גרם קמח
- 40 גרם שמרים טריים
- כפית מלח 750 מ"ל מים חמים
אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי הגלם יחד עד לאיחוד ולקבלת כדור בצק חלק.
- משמנים קלות קערה ומכניסים לתוכה את כדור הבצק.
- מכסים את הקערה במגבת מטבח בטמפרטורת החדר ורחוק ממוקדי קור.
- מתפיחים את הבצק למשך שעתיים-שעתיים וחצי, או עד ששילש את נפחו.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את כדור הבצק מספר פעמים על ידי שורש כף היד בתנועות של דחיפה החוצה ורבע סיבוב על מנת ללוש את כולו.
- מעצבים את הבצק למלבן ומכסים אותו עם מגבת מטבח, להתפחה נוספת בת 20-30 דקות.
- מכניסים את אופה הלחם עם המכסה, לתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות.
- כשהאופה התחמם, מקמחים אותו קלות וממקמים את הבצק שיצרנו בתוכו.
- סוגרים את המכסה ואופים למשך 45 דקות.
- מוצאים את האופה מהתנור ומצננים אותו סגור עם המכסה למשך 5 דקות.
- מחלצים את הכיכר מהאופה ומניחים לצינון מוחלט על רשת.