בגט כמו בפריז
אופה בגט | Emile Henry
העונג לאפות 3 בגטים צרפתיים פריכים ומעולים בעזרת אופה בגט של Emile Henry
משך ההכנה: שעה ו- 10 דקות
משך האפייה: 25 דקות
מרכיבים להכנת 3 בגטים:
- 215 מ"ל מי ברז
- 375 גרם קמח לבן
- 7 גרם מלח
- 5 גרם שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
אופן הכנה:
- חממו את המים לטמפרטורה של כ- 40 מעלות.
- בקערת הלישה מוסיפים קמח, מלח ושמרים ומערבבים.
- מוזגים את המים לקערת הלישה ומערבבים את כל החומרים יחד למשך 5 דקות לאיחוד החומרים וקבלת בצק חלק.
- על משטח עבודה מקומח קלות, יש ללוש את הבצק בעזרת שורש כף היד, להוצאת האוויר מהבצק.
- כשהבצק חלק ומרודד, חלקו אותו בעזרת סכין משוננת ל- 3 חלקים שווים.
- ניתן לקמח קלות כל אחד מהשקעים לפני הנחת הבצק, לקבלת בגט פריזאי מסורתי.
- מעצבים כל חלק לגליל מעט יותר ארוך מאורך השקע שבתבנית.
- מכסים את אופה הבגט לתפיחה בת 20 דקות בטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל- 250 מעלות.
- מברישים בעדינות את חלקו העליון של הבצק במים, מקפידים שהמים לא יחלחלו מהבצק לתבנית ובכך מונעים הידבקות של הבצק לתבנית במהלך האפייה.
- בעזרת סכין קטנה ומשוננת מסמנים חריצים עדינים לאורך הבצק.
- אופים בתנור למשך 25 דקות.
- מסירים את המכסה ואופים למשך 2 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב וקרום פריך.