לחם עגול מסורתי
אופה לחם עגול | Emile Henry
הדרך המהירה והקלה להכנת כיכר לחם אוורירית כמו במאפיה אמיתית, לחם מאוד מאוזן המתאים להכנת כריכים, מנות פתיחה ובכלל להגשה לצד הארוחות - בעזרת אופה לחם עגול
משך ההכנה: 10 דקות
משך ההתפחה: ערב קודם (10-12 שעות)
משך האפייה: שעה
מרכיבים:
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 280 מ"ל מים חמים
- כף חלב
אופן ההכנה:
הכנות בערב שלפני:
- מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים בקערת המיקסר או בקערת האופה.
- מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-2-3 דקות במהירות נמוכה או בלישה ידנית עד לקבלת בצק חלק.
- מכסים את הבצק עם מכסה האופה או מגבת, ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- לשים את הבצק בשנית לשחרר את הגזים, מניחים בקערת האופה ומכסים אותה עם ניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למשך 10-12 שעות.
ביום האפייה:
- בעזרת שורש כף היד מותחים את הבצק מספר פעמים ומעצבים לכדור.
- מקמחים מעט את תבנית האופה.
- ממקמים את כדור הבצק במרכז התבנית, חורצים אותו בעזרת הסכין המצורפת לאופה ומכסים.
- נותנים לבצק תפיחה נוספת של כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
- מברישים את הבצק עם חלב, מפזרים מעט קמח מעל ומכסים את תבנית האופה.
- מחממים את התנור מראש ל- 240 מעלות, מכניסים את האופה, ואופים למשך שעה.
- מצננים ללא המכסה עד לצינון מלא.